Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Domžale - Olimpija
30.3.2019, Domžale
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 23 53
2. Olimpija 23 43
3. Domžale 23 34
4. Aluminij 23 33
5. Celje 23 33
6. Mura 23 29
7. Gorica 23 25
8. Triglav Kranj 23 25
9. Rudar 23 24
10. Krško 23 16

V Krškem pride v poštev le zmaga

21.02.2019
Novinarska konferenca pred nadaljevanjem sezone
Predstavniki NK Olimpija Ljubljana so na današnji novinarski konferenci v Stožicah predstavili delo v pripravljalnem obdobju in spregovorili o nedeljski prvi tekmi spomladanskega dela prvenstva v Krškem.

Zmaji bodo v drugi del prvenstva krenili z drugega mesta, z devetimi točkami zaostanka za Mariborom, ostajajo pa tudi v igri za osvojitev pokalne lovorike, kjer bo v polfinalu njihov tekmec Aluminij.

Pred zbranimi novinarji so svoje mnenje podali športni direktor Fabijan Komljenović, glavni trener Robert Pevnik in kapetan Nejc Vidmar.

Uvodna beseda je pripadla Fabijanu Komljenoviću, ki je govoril o aktivnostih med prestopnim rokom, splošni podobi moštva in rezultatskih ciljih: »Kot veste, je bilo v klubu v zadnjem obdobju veliko sprememb. Zadovoljni smo s svojo aktivnostjo, ubrali smo nekoliko drugačno pot in v ekipo vključili naše mlade igralce. Ti so bili prisotni na pripravah v Čatežu in v Turčiji, kjer so pokazali, da moramo resno računati nanje, pri prehodu pa jim bodo pomagali naši izkušeni igralci« je pojasnil športni direktor in nadaljeval: »Kar zadeva rezultatske cilje, imamo visoke ambicije, v prvenstvu se želimo boriti za vrh, v finalu pa napredovati v finale in osvojiti lovoriko. Takšne so naše želje, a morali bomo iti tekmo po tekmo.«

Pevnik: V Krškem štejejo le tri točke

Glavni trener Robert Pevnik je izpostavil, da za zmaje na nedeljski tekmi s Krškim pride v poštev le zmaga: »Sem zelo zadovoljen s pripravljenostjo ekipe. Zame je generalko pred nadaljevanjem predstavljala tekma v Turčiji proti Olimpiku iz Donjecka. Odigrali smo odlično tekmo, manjkali so le goli. Zadnji obračun z Borcem je služil kot trening tekma, na kateri sem želel razdeliti minutažo med nosilce in mlade. S prvim polčasom sem zelo zadovoljen, igrali smo odlično in dosegli tri gole. Odlično smo pripravljeni na nedeljsko tekmo in to bomo tudi pokazali. Krško je dobra ekipa, zelo jih cenimo, a naš cilj so vse tri točke.«

Kapetan Nejc Vidmar je dodal: »Za nas bo v nedeljo štela le zmaga in takšen bo tudi naš pristop. Čaka nas težka tekma, saj imamo pestro zgodovino s Krškim, ne smemo si privoščiti nikakršnega podcenjevanja. V tekmo bomo šli z maksimalno osredotočenostjo in če bomo dali vse od sebe, rezultat ne bi smel izostati. To bo prvi pravi test, vzdušje pa je že tisto pravo, čutiti je tisto energijo in draž prvenstvenih točk. Verjamem, da bomo v nedeljo ustvarili pozitivno zgodbo,« je prepričan Vidmar.

Nedeljska tekma 20. kroga državnega prvenstva na stadionu Matije Gubca se bo začela ob 17.30.