Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - CB24 Tabor Sežana
Nedelja, 17. 10., ob 20.15, Stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Koper 12 24
2. Bravo 12 23
3. Olimpija 12 20
4. Maribor 12 18
5. Mura 12 17
6. CB24 Tabor Sežana 12 16
7. Celje 12 12
8. Domžale 12 12
9. Aluminij 12 11
10. Radomlje 12 9

Z napadalno igro zmagati v Ljudskem vrtu

10.05.2019
Safet Hadžič in Tomislav Tomić pred gostovanjem v Mariboru
Olimpija v soboto čaka derbi 32. kroga državnega prvenstva proti Mariboru. Obračun bo potekal v Ljudskem vrtu (17:45), kjer so zmaji slavili na zadnjih dveh prvenstvenih gostovanjih.

Pred obračunom sta na novinarski konferenci o pričakovanjih zeleno-belih spregovorila glavni trener Safet Hadžić in igralec Tomislav Tomić.

Safet Hadžić je pojasnil, da za zmaje šteje le zmaga, ki jo bodo poskušali doseči z napadalno igro: »Pripravljamo se na to, da bomo dobro odigrali derbi in zmagali. Pričakujem, da bodo nasprotniki disciplinirani, so kakovostni tako v obrambi kot v napadu. Mi bomo poskušali to nevtralizirati in z napadalno igro doseči zmago. Pomembno bo tudi to, da se bo igral nogomet za igralce in da bodo ti uživali,« je dejal trener Hadžić.

Ta ima nekaj preglavic zaradi številnih poškodb in kazni. Po tekmi s Triglavom je bilo jasno, da bo moral derbi izpustiti prvi podajalec moštva Asmir Suljić, v Ljudskem vrtu pa bo manjkal tudi Goran Brkić: »Goran ima poškodbo zadnje stegenske mišice in še ni pripravljen za derbi. Pozna se odsotnost nekaterih igralcev, vendar pa imamo v klubu imamo 30 nogometašev in treba je spoštovati vsakega izmed njih. Jutri bodo igrali tisti, ki so zdravi in maksimalno pripravljeni.«

Tomislav Tomić, ki je bil mož odločitve na oktobrskem gostovanju, je dodal: »Atmosfera v ekipi je zelo dobra. Vsi vemo, da nas jutri čaka derbi, zavedamo se tudi tega, kaj ta tekma pomeni za naše navijače in tudi za Slovenijo, saj gre za največjo tekmo v državi. Jutri ne bo pomembno to, kdo izmed nas bo dosegel gol, ampak to, da zmagamo.«

#verjamemvzmaje