Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Celje
Nedelja, 25. 2. 2018, ob 16:55, Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 18 43
2. Olimpija 18 40
3. Domžale 18 31
4. Rudar 18 29
5. Celje 18 24
6. Gorica 18 23
7. Krško 18 19
8. Aluminij 17 16
9. Triglav Kranj 18 14
10. Ankaran Hrvatini 17 8

Za zmago smo bili pripravljeni dati vse

17.07.2017
Bišćan in Brkić po zmagi na prvi tekmi
Olimpija je v prvem krogu nove sezone zabeležila pomembno zmago s 3:1 proti Celju. Trener Bišćan in strelec prvega gola Goran Brkića sta bila vidno zadovoljna, a oba poudarila, da je to šele začetek.

"Zadovoljen sem tako z igro kot z rezultatom. Po izpadu iz Evrope smo potrebovali kakovosten začetek prvenstva. Fantje so na najboljši način izpolnili moje želje in zahteve, na koncu smo zasluženo zmagali. Zdaj se lahko v pozitivnem ozračju pripravljamo na naslednje tekme," je takoj po tekmi dejal Bišćan, ki je bil ponovno zadovoljen predvsem s pristopom svojih nogometašev: "Mislim, da se je čutila pozitivna energija, želja skozi celo tekmo. Bili smo pripravljeni dati vse za pozitiven rezultat."

Tekmo je zaznamoval evrogol Gorana Brkića v 42. minuti. Bišćan je priznal, da je ta zadetek zmajem močno olajšal delo: "V takšni tekmi nekateri posamezniki pridejo do izraza. Potem smo lahko izkoristili vsako nepazljivost v nasprotnikovi obrambi. Hitro smo zabili dva gola in na nek način odločili tekmo. Vse skupaj je bilo zelo pozitivno".

Vseeno pa Bišćan še vedno vidi veliko prostora za napredek. "Nisem zadovoljen z načinom, kako smo tekmo pripeljali h koncu. Bili smo prenervozni, nasprotniku smo dovolili prihajati do priložnosti, iz katerih bi se lahko znašli v še večjih težavah. Na koncu pa je bila zmaga povsem zaslužena", je zaključil strateg Olimpije."Dosegli smo prvi gol v najboljšem trenutku. Iskreno verjamem, da je ta visoka zmaga realen odraz stanja na igrišču, ampak ne smemo dovoliti, da nas to ponese. Tekma je izpadla rutinska, toda mi smo pričakovali težko tekmo, kar je Celje v prvem polčasu tudi dokazalo," žogico po zmagi umirja Brkić.

Srbski nogometaš je v lanski sezoni v prvenstvu BiH dosegel štiri gole s prostih strelov, včeraj je dosegel prvega v dresu Olimpije: "Prav jaz sem dosegel prvi gol, toda pomembno je, da smo ga dosegli. Da se nismo znašli v zaostanku, kot v Evropi. Mogoče bi tudi tam zmagali, če bi mi prvi zadeli. Mislim, da je to velika zmaga za nas. Za slačilnico, za klub in ljudi v klubu."

"Ko sodnik dosodi prosti strel, se v meni nekaj zgodi. Samozavesten sem, ko vzamem žogo. Verjamem vase. Pogosto se zgodi, da ne zadanem, ampak verjamem v vsak strel. Na srečo se to izplača na tekmah, v ključnih trenutkih," svoje izvajanje prostih strelov opisuje vezist zmajev, ki pa se zaveda, da bo sezona zelo dolga. "Vsak trening moramo narediti maksimalno. Predani smo, dobro delamo, v slačilnici je zelo dobro vzdušje. Vsi smo zadovoljni, tako da ne bomo dovolili, da bi nas to poneslo. Zgodaj je, to bo dolga sezona," zaključuje Brkić.

#verjamemvzmaje