Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tabor Sežana - Olimpija
Sobota, 14. 3., Sežana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 25 50
2. Aluminij 25 45
3. Celje 25 45
4. Maribor 25 43
5. Mura 25 38
6. CB24 Tabor Sežana 25 29
7. Bravo 25 28
8. Triglav Kranj 25 27
9. Domžale 25 26
10. Rudar 25 10

Zeleno-beli močnejši za izkušenega napadalca

08.02.2016
Miroslav Radović v zmajevem gnezdu do poletja 2017
Ljubljana – Po 9-dnevnih pripravah v hrvaški Istri je strateg Marko Nikolić svojim varovancem namenil dva prosta dneva. V klubski pisarni pa zaradi današnjega praznika ni nič manj zanimivo kot v običajnih dneh.

Zmaji so namreč danes postali močnejši za 32-letnega napadalca Miroslava Radovića, ki je pred prihodom v Ljubljano nosil dres kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune Reserves, s katerim se je sporazumno razšel 28. januarja letos. Pred tem je odlični v Goraždu v Bosni in Hercegovini rojeni Srb, ki lahko igra na vseh položajih v napadu, pustil globok pečat v vrstah poljskega velikana, varšavske Legije, kamor je prišel leta 2006 iz beograjskega Partizana. V devetih izjemnih sezonah je klubu iz poljske prestolnice pomagal osvojiti sedem lovorik, od tega dva naslova državnega prvaka.

V poljski ekstraklasi je zabeležil 227 nastopov, ob tem pa dosegel 54 zadetkov in vknjižil 46 podaj. Iz Legije so ga lanskega februarja pospremili s statusom 'božanstva', v naslednjem letu in pol, kolikor bo trajala pogodba z edinim ljubljanskim prvoligašem, pa bo Miroslav Radović s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem skušal pomagati četi Marka Nikolića do čim boljših rezultatov.

Strateg Olimpije ni skrival navdušenja nad novo odmevno okrepitvijo, ki se bo v napadu priključila Ezekielu Hentyu, Blessingu Elekeju in Juliusu Wobayu.
»S prihodom Miroslava Radovića smo dobili novo širino oziroma dimenzijo v konici napada. Njegova nogometna pot je prežeta z izvrstnimi dosežki in rezultati. Nogometaš, ki je v karieri nosil dres dveh velikanov, kot sta beograjski Partizan in varšavska Legija, si vsekakor zasluži veliko spoštovanje. Ni skrivnost, da smo potrebovali vsaj še enega izkušenega igralca, ki bo s svojim znanjem in vplivom pomagal drugim trem napadalcem pri soočanju s vsakodnevnimi pritiski in visokimi pričakovanji. Radović je brez kakršnega koli dvoma velika okrepitev za Olimpijo. Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo,« je dejal Marko Nikolić.

#verjamemvzmaje