Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Bravo
Nedelja, 22. 9., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 9 18
2. Aluminij 9 18
3. Celje 9 16
4. Mura 9 16
5. Maribor 9 15
6. Bravo 9 11
7. CB24 Tabor Sežana 9 10
8. Domžale 9 7
9. Triglav Kranj 9 6
10. Rudar 9 4

Zeleno-beli močnejši za izkušenega napadalca

08.02.2016
Miroslav Radović v zmajevem gnezdu do poletja 2017
Ljubljana – Po 9-dnevnih pripravah v hrvaški Istri je strateg Marko Nikolić svojim varovancem namenil dva prosta dneva. V klubski pisarni pa zaradi današnjega praznika ni nič manj zanimivo kot v običajnih dneh.

Zmaji so namreč danes postali močnejši za 32-letnega napadalca Miroslava Radovića, ki je pred prihodom v Ljubljano nosil dres kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune Reserves, s katerim se je sporazumno razšel 28. januarja letos. Pred tem je odlični v Goraždu v Bosni in Hercegovini rojeni Srb, ki lahko igra na vseh položajih v napadu, pustil globok pečat v vrstah poljskega velikana, varšavske Legije, kamor je prišel leta 2006 iz beograjskega Partizana. V devetih izjemnih sezonah je klubu iz poljske prestolnice pomagal osvojiti sedem lovorik, od tega dva naslova državnega prvaka.

V poljski ekstraklasi je zabeležil 227 nastopov, ob tem pa dosegel 54 zadetkov in vknjižil 46 podaj. Iz Legije so ga lanskega februarja pospremili s statusom 'božanstva', v naslednjem letu in pol, kolikor bo trajala pogodba z edinim ljubljanskim prvoligašem, pa bo Miroslav Radović s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem skušal pomagati četi Marka Nikolića do čim boljših rezultatov.

Strateg Olimpije ni skrival navdušenja nad novo odmevno okrepitvijo, ki se bo v napadu priključila Ezekielu Hentyu, Blessingu Elekeju in Juliusu Wobayu.
»S prihodom Miroslava Radovića smo dobili novo širino oziroma dimenzijo v konici napada. Njegova nogometna pot je prežeta z izvrstnimi dosežki in rezultati. Nogometaš, ki je v karieri nosil dres dveh velikanov, kot sta beograjski Partizan in varšavska Legija, si vsekakor zasluži veliko spoštovanje. Ni skrivnost, da smo potrebovali vsaj še enega izkušenega igralca, ki bo s svojim znanjem in vplivom pomagal drugim trem napadalcem pri soočanju s vsakodnevnimi pritiski in visokimi pričakovanji. Radović je brez kakršnega koli dvoma velika okrepitev za Olimpijo. Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo,« je dejal Marko Nikolić.

#verjamemvzmaje