Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Domžale
Nedelja, 27. 9., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Mura 4 10
2. Maribor 4 8
3. Domžale 4 7
4. Bravo 4 7
5. CB24 Tabor Sežana 4 6
6. Koper 4 5
7. Aluminij 4 4
8. Olimpija 3 2
9. Celje 4 2
10. Gorica 3 0

Zmaga nad ruskim prvoligašem

29.06.2019
Zmaji slavili proti Sočiju s 4:3
NK OLIMPIJA LJUBLJANA - PFC SOČI 4:3 (2:1)
Strelci: Jurčević 15., Kidrič 40., Menalo 53., 81.; Obukhov 21., Queensy 76., Karapetian 87.

Olimpija: Vidmar, Bagnack, Boakye, Šme, Jurčević, Tomić, Putinčanin, Brkić, Suljić, Cekici, Kidrič. V drugem polčasu igrali še: Kadrić, Menalo, Andrejašič, Savić, Valenčič, Paljk, Mrežar, Kregar, Gasser. Glavni trener: Safet Hadžić.

Soči: Zabolotnij, Kalugin, Miladinović, Lagator, Shakuro, Pesegov, Kazaev, Biljaledinov, Katrich, Obukhov, Burmistrov. V drugem polčasu igrali še: Soldatenko, Bakhitijarov, Pochivalin, Margasov, Salamatov, Meshchaninov, Queensy, Feruz, Karapetian. Glavni trener: Alexander Tochilin.

Olimpija se je na tretji pripravljalni tekmi pomerila z ruskim prvoligašem Sočijem.

Zmaji so tekmo začeli dobro in povedli v 15. minuti. Cekici je v protinapadu z domiselno podajo zaposlil Jurčevića, ta pa je z leve strani močno in natančno zadel od prečke.

Rusi so odgovorili le šest minut kasneje, ko so prestregli žogo na polovici Olimpije, sledila je podaja v kazenski prostor, tam pa je z glavo zadel Obukhov.

Sledila je ofenziva Ljubljančanov. V 26. minuti je Brkić meril prek vrat, tri minute kasneje je Cekici iz prostega strela zadel vratarja, v 34. pa je bil nenatančen še Kidrič. Pritisk je nato obrodil sadove v 40. minuti, ko je Tomić z globinsko podajo v ogenj poslal Suljića, ta je z desne strani nesebično podal pred vrata, kjer je žogo v gol pospravil Kidrič.

Safet Hadžić je ob polčasu opravil štiri spremembe, namesto Kidriča, Brkića, Boakyeja in Suljića so vstopili Kadrić, Menalo, Andrejašič in Savić. Izmed rezervistov se nase hitro opozoril Menalo, ki je zadel že po osmih minutah nadaljevanja. Zmaji so se najprej z dobro obrambo Vidmarja otresli hudega pritiska gostov, nato hitro krenili v protinapad, v katerem je Kadrić natančno podal Menalu, ta pa se je znašel iz oči v oči z vratarjem in ga hladnokrvno premagal.

Zmaji so v 61. minuti na igrišču pozdravili nove tri obraze, ko so Valenčič, Paljk in Mrežar zamenjali Tomića, Jurčevića in Vidmarja.

Sledila je zelo zanimiva končnica. Najprej je Soči v 76. minuti znižal izid prek Queensyja, nato je v 81. minuti sledil drugi zadetek Menala, ki je izkoristil uporabno podajo Savića z leve strani, končni izid tekme pa je v 87. minuti s pomočjo vratnice postavil Karapetian.

Olimpija bo naslednjo pripravljalno tekmo igrala v četrtek, ko se bo pomerila s Tuzlo.

#verjamemvzmaje