Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sreda, 9. 2., Stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 20 39
2. Koper 20 38
3. Olimpija 18 31
4. Bravo 20 30
5. Mura 19 29
6. Domžale 19 23
7. Celje 20 22
8. Radomlje 20 19
9. CB24 Tabor Sežana 20 19
10. Aluminij 20 19

Zmajčki z novim vodjo - Jasmin Jerič: Neizkoriščenega potenciala in znanja je veliko

13.01.2022
Pogovor z novim vodjo mladinskega pogona Jasminom Jeričem.
V prvem delu sezone 2021/22 se je več kot izkazal z vodenjem mladinskega moštva Olimpije. Vodstvo zmajev je v njem prepoznalo potencial za še bolj odgovorno vlogo. Jasmin Jerič je v sredo postal novi vodja mladinskega pogona Olimpije, hkrati bo še naprej sedel na klopi mladinske ekipe. Z Jasminom Jeričem, v katerem uprava Olimpije vidi dolgoročno rešitev za to sila odgovorno funkcijo, smo se pogovarjali o njegovi viziji vodenja mladinskega pogona zeleno-belih.

Ravnokar ste postali vodja mladinskega pogona Olimpije. V tem verjetno vidite velik izziv. Enega največjih v vaši karieri?
Vsak izmed nas potrebuje izzive, to nas žene naprej k vsakodnevnemu napredku in osebnostni rasti. Res je, to je zame do sedaj največji izziv, tako iz strokovnega kot tudi osebnostnega vidika, vendar je to moje vodilo, že odkar sem v nogometu, in to želim prenesti tudi na druge.

Mladinski ustroj Olimpije že poznate, saj ste med drugim glavni trener selekcije do 19 let. Verjetno vam bo to pri novem delu še kako pomagalo?
Nedvomno lahko koristi. Predvsem prvi korak spoznavanja en drugega bo krajši, saj sem bil transparenten od svojega prihoda v klub. Vedno sem bil pripravljen pomagati, ko je kdo od trenerjev želel videti ali slišati drugo perspektivo, in to je ključ do uspešnega sodelovanja. Verjamem, da lahko skupaj naredimo več. Neizkoriščenega potenciala in znanja je veliko, tako pri nas trenerjih kot tudi igralcih. To mora biti osnova za dvig kvalitete kluba.

Kakšne bodo na začetku vaše delovne prioritete?
Ključna delovna prioriteta je predstavitev ideje, kako zadržati naše igralce doma in jim omogočiti najboljše možnosti za razvoj.

Kakšna je vaša vizija delovanja mladinskega pogona kluba, kakršen je Olimpija?
Rad bi se osredotočil na tri ključne vrednote za nadaljnje delovanje. Na prvem mestu je medsebojno spoštovanje. To je izhodišče za vse. Tu je oziroma bo prisotna ničelna stopnja tolerance. Na drugem mestu je naslednja misel: napaka naj bo investicija in ne strošek. Vsi delamo napake. Tudi sam sem jih že veliko storil. Okrog sebe želim ljudi, ki so pripravljeni na hitro soočanje napak in sprejemanjem le-teh, Ne sme biti pometanja napak pod preprogo. Kot tretje in morda še najpomembnejše v trenutni situaciji pa je naslednje: ni jamranja! Vsem je težko, vendar iščimo rešitve, ne problemov.

ENO ŽIVLJENJE, ENA LJUBEZEN - OLIMPIJA LJUBLJANA