Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Maribor
30.5.2019, Celje
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 36 78
2. Olimpija 36 69
3. Domžale 36 63
4. Mura 36 52
5. Celje 36 49
6. Aluminij 36 48
7. Rudar 36 43
8. Triglav Kranj 36 37
9. Gorica 36 31
10. Krško 36 24

'Zmaji' močnejši za tri nove okrepitve

25.06.2015
Kronaveter: »Z Olimpijo želim na vrh«
Ljubljana – Generalni direktor ljubljanske Olimpije Ranko Stojić nadaljuje z izpolnjevanjem smelih načrtov ob svojem ustoličenju, ko je predstavnikom 'sedme sile' in navijačem obljubil prihod najbolj nadarjenih domačih nogometašev v 'Zmajevo gnezdo'.

Tako sta danes svoji prvi profesionalni triletni pogodbi z zeleno-belimi podpisala izjemno obetavna Rok Vodišek (5.12.1998), ki velja za enega izmed največjih vratarskih talentov svojega letnika v Evropi, in ofenzivni vezist David Tijanić (16.7.1997), ki po potrebi lahko zaigra tudi na ostalih položajih v zvezni vrsti.
»Kot sem napovedal ob svojem prihodu v Ljubljano, bova s predsednikom Milanom Mandarićem storila vse kar je v najinih močeh, da bo Olimpija znova postala magnet za najbolj nadarjene domače fante, ki jih ob pravilnem in predvsem kakovostnem strokovnem delu čaka izjemna prihodnost. Če vam povem, da je imel Vodišek na mizi dve izjemno mikavni ponudbi iz tujine, dovolj zgovorno priča o tem, da smo ga s potezami v preteklih tednih uspeli prepričati o pravšnji viziji, ki naj bi naš klub popeljala proti boljšim časom. O njegovih vratarskih zmožnostih ne bi izgubljal odvečnih besed, saj vsi dobro vemo, iz kakšnega testa je omenjeni mladenič. Verjamem, da se lahko razvije v vrhunskega vratarja,« je ob podpisu pogodbe z Rokom Vodiškom dejal generalni direktor Olimpije Ranko Stojić ter se dotaknil tudi prihoda Davida Tijanića.

»Za Davida velja podobno kot pri Roku. Gre za izjemno obetavnega vezista, ki lahko igra na različnih položajih v zvezni vrsti. Do sedaj je igral v mlajših selekcijah NK Bravo in NK Interblock. V naslednjih dneh želim vzpostaviti konkretnejši stik s predstavniki omenjenih klubov, saj bi lahko sodelovali na daljše proge. Vemo, da je ljubljanski bazen poln izjemnih talentov, ki jih preprosto moramo zadržati v prestolnici. Moram priznati, da sem izjemno zadovoljen, ker smo uspeli zadržati Roka Vodiška in obenem pripeljati tudi Davida Tijanića. Z obema imamo v prihodnosti velike načrte.«

Tretja okrepitev pa sliši na ime Rok Kronaveter (7.12.1986), ki je zadnje po leta preživel v Romuniji, kjer je branil barve tamkajšnjega prvoligaša FC Petrolul.
»Kronaveter je izkušeni ofenzivni vezist, ki bo svoje bogate izkušnje prenašal na mlajši rod. Poleg mlajših domačih fantov je za nas prav tako pomembno, da skušamo v svoje vrste pripeljati tudi kakšnega izkušenega Slovenca, saj za ambiciozne načrte potrebujemo nekakšno mešanico izkušenj in mladosti,« pa je o zadnji okrepitvi na današnji praznični dan dejal Stojić.

Kronaveter, ki je z 'zmaji' podpisal dveletno pogodbo, ni skrival navdušenja nad prihodom v Olimpijo: »V Ljubljano sem prišel osvajati lovorike. Olimpija je brez dvoma še vedno velik klub z bogato zgodovino, ki si želi vrnitve na sam vrh slovenskega klubskega nogometa. Vsak, ki želi igrati v zeleno-belem dresu, mora pustiti dušo in srce na zelenici. Veseli me, da se z vsakim dnem moštvo krepi, kar je nekakšna napoved za novo, rezultatsko uspešnejše obdobje. Verjamem, da se bomo do konca poletnega prestopnega roka še dodatno okrepili in krenili v boj za nove zmage. Zanimajo nas le največje stvari,« je ob prihodu med zeleno-bele poudaril 28-letni vezist.

#verjamemvzmaje