Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Rudar - Olimpija
Sobota, 29. 2., ob 14:00, Velenje
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 22 43
2. Aluminij 22 41
3. Maribor 21 39
4. Celje 21 37
5. Mura 21 36
6. Triglav Kranj 22 26
7. Domžale 21 25
8. Bravo 21 20
9. CB24 Tabor Sežana 21 19
10. Rudar 22 8

Zmaji poraženi na Rujevici

25.01.2020
Rijeka na pripravljalni tekmi zmagala s 4:2
HNK RIJEKA – NK OLIMPIJA LJUBLJANA 4:2 (1:1)
Strelci: Velkovski 10., Andrijašević 66., Čolak 68., 87.; Vukušić 15., Lupeta 91.

RIJEKA: Pandur, Velkovski, Halilović, Pavičić, Maxwell, Čolak, Andrijašević, Gorgon,  Escoval, Tomečak, Smolčić. V nadaljevanju igrali še: Nwolokor, Gago, Lepinjica, Lončar, Puljić, Raspopović, Čeliković, Štefulj, Vuk. Glavni trener: Simon Rožman.

OLIMPIJA: Vidmar, Boakye, Samardžić, Bagnack, Jurčević, Valenčič, Tomić, Elšnik, Putinčanin, Menalo, Vukušić. V nadaljevanju igrali še: Orbanić, Savić, Brkić, Pavlović, Lupeta, Šme, Kidrič. Glavni trener: Safet Hadžić.


Olimpija je v okviru priprav na spomladanski del sezone gostovala na Rujevici, kjer se je pomerila s hrvaškim prvoligašem Rijeko.

Zmaji so tekmo začeli v močni postavi, sestavljali so jo Vidmar, Boakye, Samardžić, Bagnack, Jurčević, Valenčič, Tomić, Elšnik, Putinčanin, Menalo in Vukušić.

Gledalci so prvi gol videli v deseti minuti, dosegli pa so ga domači. Ti so izvedli kot z desne strani, po katerem je z glavo streljal Darko Velkovski in žogo poslal v daljši kot gostujočega gola.

Zeleno-beli so hitro izenačili. Le pet minut kasneje je Eric Boakye prodrl po desni strani in podal Luki Menalu, ta je žogo podaljšal do Anteja Vukušića, hrvaški napadalec pa je s 15 metrov natančno udaril s polvolejem.

Ljubljančani so imeli v 29. minuti priložnost za vodstvo, ko je Luka Menalo sam stekel proti golu Rijeke, vendar pa je njegov strel v zadnjem trenutku blokiral Hrvoje Smolčić.

Menalo je sodeloval tudi pri naslednjih dveh akcijah zmaje. V 38. minuti je bil njegov predložek malenkost previsok za Anteja Vukušića, pet minut zatem pa je njegov strel z desne strani čez gol preusmeril čuvaj mreže Ivor Pandur.

Olimpija je v drugi polčas krenila z dvema novima igralcema, namesto Valenčiča in Jurčevića sta na zelenico pritekla Brkić in Pavlović. V prvi polovici prvega polčasa so imel več od igre domači, ki so v 56. minuti dvakrat nevarno zapretili, kapetan Olimpije Nejc Vidmar pa je dvakrat odlično posredoval.

V 65. minuti je Vidmar svoje mesto prepustil mlademu Matiji Orbaniću. Rijeka je pritisnila proti vratom Olimpije in v slabih 2 minutah dosegla dva gola. Najprej je v 66. minuti po odbitem strelu zadel Franko Andrijašević, v 68. minuti pa je na 3:1 z volejem zadel Antonio Mirko Čolak. Isti igralec je bil v 87. minuti na pravem mestu ob odbiti žogi in jo poslal v mrežo.

Končni izid tekme je  v 91. minuti postavil Jucie Lupeta, ki je izkoristil predložek Michaela Pavlovića z leve strani.

Zmaji bodo do 30. januarja trenirali v Ljubljani, nato pa se bodo odpravili v pripravljalno bazo v turškem Beleku.


#verjamemvzmaje