Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sobota, 24. 8., ob 20:15, Ljubljana
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Aluminij 6 14
2. Olimpija 6 13
3. Mura 5 11
4. Celje 6 9
5. CB24 Tabor Sežana 6 9
6. Maribor 6 6
7. Triglav Kranj 6 6
8. Bravo 6 5
9. Rudar 6 3
10. Domžale 5 2

Zmaji sprejeli mladince kot mlajše brate

11.02.2019
Na pripravah članskega moštva v Beleku se kali osem mladincev
Člansko moštvo Olimpije se v teh dneh na nadaljevanje sezone pripravlja v tradicionalni bazi v Beleku, pri čemer se s standardnimi člani kali tudi osem igralcev mladinske selekcije.

V Turčiji so priložnost za treniranje s člani dobili mladinci Matija Orbanić, Anej Mrežar, Matija Burin, Adam Jakupovič, Stefan Petrović, Gal Kurež, Oliver Kregar in Haris Kadrić. Ti zelo dobro poznajo trenerja članskega moštva Roberta Pevnika, saj je bil slednji v prvem delu sezone glavni trener mladinske selekcije, kar jim je pomagalo pri prehodu.

»Vsekakor je to pomagalo, da je bil Robert Pevnik naš trener v mladinski ekipi, saj nas je tam lahko spoznal in ugotovil, česa smo sposobni. A obenem smo mu tudi mi igralci s svojimi predstavami v mladinskem prvenstvu dokazali, da si zaslužimo priložnost, zdaj pa se mu na pripravah dokazujemo iz dneva v dan. Nadaljevati moramo korak za korakom,« pojasnjuje Gal Kurež.

Mladinci čutijo podporo kluba

Mladincem veliko pomeni sodelovanje na članskih pripravah in podpora kluba, kar zelo dobro opiše mladi 18-letni napadalec Haris Kadrić: »To, da imam možnost biti s člansko ekipo in pridobivati dragocene izkušnje, ob tem pa se s konkurenco boriti za mesto v ekipi, je zame velikega pomena, na drugi strani pa predstavlja tudi izziv. Tako kot vsi drugi si tudi jaz želim prepričati trenerja in mu pokazati, da lahko računa name. Imamo podporo kluba, kar je za nas mlade, ki smo še v razvoju, zelo pomembno. Od starejših se poskušam učiti, jih posnemati in tako napredovati ter biti boljši iz dneva v dan,« zelo zrelo razmišlja Kadrić, najmlajši strelec kluba v zgodovini evropskih tekmovanj.


Člani toplo sprejeli novince

Pravijo, da je vsak začetek težak, a za Olimpijine mladce je bil prehod iz mladinskih na članske priprave nekoliko lažji, saj so jim ob strani stali starejši soigralci, ki so jih sprejeli kot svoje družinske člane:

»Priprave so odlične. Vesel sem, da sem dobil priložnost, da dokažem, da sem se sposoben enakovredno kosati s člani. Soigralci so nas sprejeli korektno, kot da smo njihovi mlajši bratje. Do nas imajo spoštljiv odnos in nam rade volje pomagajo pri vseh težavah,« je o topli dobrodošlici povedal Petrović.

Mladinci v Čatežu morali prestati krst

V številnih organizacijah in klubih obstaja tradicija, da morajo novinci opraviti krst. Tudi pri Olimpiji ni nič drugače, kot je pojasnil namestnik kapetana Nik Kapun:

»V zadnjih letih je v našem klubu postala tradicija, da mora vsak,  ki je prvič z nami na pripravah, pred soigralci zapeti poljubno pesem,« je o nalogi, ki je čakala novince, dejal izkušeni Kapun, ki je še razkril, kateri novinec je najbolj navdušil s svojim nastopom: »Vsi so se dobro odrezali in poželi bučen aplavz, osebno pa me je najbolj navdušil Stefan Petrović, ki je dokazal, da ni samo talentiran nogometaš, ampak tudi dober pevec.«


Dobro vzdušje prisotno na vsakem koraku

V taboru aktualnih državnih in pokalnih prvakov poudarjajo, da med igralci vlada odlično vzdušje tako na zelenici kot izven nje, kar je potrdil tudi Haris Kadrić: »Veliko časa preživimo skupaj, tako da smo se v času priprav povezali in se med seboj začutili. Čeprav je konkurenca velika in si vsak igralec želi prepričati trenerja, je na treningih vzdušje na visokem nivoju. Počutimo se odlično,« je dejal Kadrić.

Njegove besede je potrdil tudi Gal Kurež: »Atmosfera je odlična. Starejši soigralci nas spodbujajo tako na treningih kot izven igrišča in nas obravnavajo kot enakovredne. Na treningih se trudimo po najboljših močeh in sodelujemo, družimo pa se tudi v prostem času.«


Proti Lokomotivi nova priložnost za dokazovanje

Mladinci v vrstah članskega moštva v Beleku opravljajo priprave v pravem pomenu, saj niso prisotni zgolj na treningih, temveč jim je glavni trener Robert Pevnik namenil tudi minutažo na tekmah.

Tako je doslej na treh izmed petih tekem v pripravljalnem obdobju zaigralo vsaj pet mladincev, slednji pa cenijo vsako ponujeno minuto: »Maksimalno izkoristimo vsako priložnost in vsako minuto na zelenici, saj smo zato prišli na priprave, da dokažemo, česa smo zmožni. Vsaka priložnost nam služi kot dodatna motivacija tako za treninge kot tudi tekme,« pojasnjuje Petrović.

Ta bo s svojimi vrstniki na svoj račun prišel tudi na torkovi tekmi proti Lokomotivi iz Taškenta, saj je glavni trener Robert Pevnik razkril, da bodo mlajši igralci deležni večje minutaže: »Za nekatere od njih so to prve članske priprave in moramo paziti nanje. Na treningih delajo odlično, proti St. Poltnu so dobili minutažo, na zadnji tekmi z Lokomotivo bodo deležni še večje. Normalno je, da razmišljamo o njih, če so prisotni na pripravah. Jaz sem zadovoljen z njihovim delom in tudi s klubsko potjo, da se je članom pridružilo toliko mladih igralcev,« je o svojih najmlajših varovancih povedal Pevnik.

Za zmaje bo torkova tekma proti Lokomotivi iz Taškenta (15) zadnja pripravljalna v Beleku, ekipa se bo nato vrnila v domovino, kjer bo opravila preostanek priprav na spomladanski del sezone.

#verjamemvzmaje