Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
23.11., ob 20:15, stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 16 36
2. Olimpija 16 32
3. Mura 16 22
4. Gorica 16 22
5. Domžale 16 21
6. Aluminij 16 21
7. Celje 16 20
8. Triglav Kranj 16 15
9. Rudar 16 15
10. Krško 16 12

Zoran Barišić se predstavi

07.09.2018
Pogovor z avstrijskim trenerjem, ki je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo
Zoran, zdaj je minilo nekaj dni, odkar ste prevzeli Olimpijo. Kakšen je prvi vtis? Bili ste del velikega kluba v Rapidu, zdaj ste del velikega zeleno-belega kluba v Ljubljani. Kakšen je občutek?
Dober. Pozitiven. Spoznal sem fante, zato smo tudi odšli v Kranjsko Goro. Časa nimamo veliko, moramo pa izkoristiti ta čas, ki ga imamo.

Časa ni veliko, a verjetno vam odgovarja, da ste moštvo prevzeli v reprezentančnem premoru, ko je vendarle več časa do naslednje tekme.
Da, to je bil cilj. Lahko delamo na vseh aspektih. Na fizičnih, tehničnih in taktičnih.

Navijači Olimpije bi vas radi spoznali. Kaj bi vi rekli o sebi? Mogoče ne kot trenerju, ampak kot človek. Kakšne karakteristike imate in kaj radi vidite pri svojih igralcih?
Najbolj pomembno mi je, da nam uspe, da vsak navijač Olimpije po tekmi odide zadovoljen domov. Igralec, ki igra za Olimpijo, mora dati vse od sebe. Ne zgolj na tekmah, ampak na vsakem treningu. Da se potrudi, da je vsak dan boljši. Kakovost je tukaj. Zdaj moramo to individualno kakovost pretvoriti v moštveno kakovost.V Avstriji ste pustili močan vtis. Veliko pove dejstvo, da vam je Rapid javno zaželel srečo v Olimpiji, pa čeprav že lep čas niste povezani z dunajskim klubom.
Rapid sem prevzel v težkem obdobju, tako finančnem kot športnem. Politika v klubu prav tako ni bila pozitivna, vsi so bili nezadovoljni. Prevzel sem klub, pripravil koncept, forsiral mlade igralce. Napredovali smo in rasli na vseh področjih. Bili smo uspešni in, kar je meni najbolj pomembno, igrali smo dober nogomet. Nogomet, kakršnega so navijači želeli videti, tako da smo korak po korak napredovali. Še enkrat, sem normalen, skromen človek, tako da se ne mešam v stvari, ki me ne zanimajo. Osredotočen sem samo na svoje delo in mislim da sem zato pustil pozitiven vtis v Rapidu.

Verjetno filozofije, s katero ste uspešno delali v Rapidu, zdaj ne boste menjali?
Kot trener imaš svojo filozofijo, potrebuješ pa tudi igralce za to. Pomembno je, da se kot trener vklopim v klub, v mesto, v državo in v narod. Da vidim, na kakšnem nivoju so igralci. Tako da bomo združili mojo filozofijo in to, kar naši igralci lahko igrajo.

Kako hitro se je vse skupaj odvilo? Koliko časa je minilo od tega, ko ste prejeli ponudbo Milana Mandarića, pa do trenutka, ko ste jo sprejeli?
Takoj sem sprejel. Ko me je gospod Mandarić kontaktiral, dejal, da me želi, sem se z njim dobil. Ponudbo sem sprejel, ker sem videl kakovost. Olimpijo sem trikrat gledal v živo. Videl sem, da to moštvo ima kakovost in da je lahko uspešno.

Kaj je največja kakovost tega moštva? Kaj bi lahko izpostavili, predvsem na tekmah, katere ste gledali?
Največja kakovost je hitrost, tehnika. Imaš moštvo, ki želi igrati napadalen nogomet. To je to, kar želim jaz. Moramo vedeti, ofenziva ne gre brez defenzive. Kar pomeni, da moraš najti pravo ravnovesje med obrambnim in napadalnim nogometom.

Kaj trener najprej naredi, ko izve, da bo prevzel nek klub? Ste se informirali o igralcih, ki jih boste prevzeli?
Zbiraš informacije o celem klubu. Torej, kako je klub voden, kdo je predsednik, kakšno zgodovino ima s trenerji, kakšno moštvo ima, kdo so igralci in tako dalje. Nato pa se odločiš, da ali ne. Imel sem precej ponudb z ostalih držav, Olimpija pa je bila prav tisti klub, v katerega sem želel priti.

#verjamemvzmaje