Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Maribor - Olimpija
Sobota, 22. 02., Maribor
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Olimpija 20 42
2. Aluminij 20 38
3. Maribor 20 38
4. Celje 20 34
5. Mura 20 33
6. Domžale 20 25
7. Triglav Kranj 20 20
8. CB24 Tabor Sežana 20 19
9. Bravo 20 17
10. Rudar 20 8

Zoran Barišić tri sezone trener Olimpije

04.09.2018
Avstrijec na čelu Olimpijinega strokovnega štaba
NK Olimpija Ljubljana in avstrijski trener Zoran Barišić sta sklenila pogodbo o sodelovanju, po kateri bo 48-letni strokovnjak naslednje tri sezone trener aktualnih državnih in pokalnih prvakov.

Barišić je nekdanji nogometaš, ki je najlepša igralska in trenerska leta preživel pri avstrijskem velikanu Rapidu. Za zeleno-bele iz Dunaja je odigral 83 tekem in dosegel 11 golov, trener pa je bil med letoma 2013 in 2016. Nazadnje je vodil turški Karabukspor

V Ljubljani mu bosta pomagala pomočnika Slobodan Grubor in Murat Topal, trener vratarjev bo Dino Šeremet, kondicijski trener pa Matic Lukman Čoko.

Barišić je podpisal triletno pogodbo, z igralci se bo spoznal jutri, ko bo moštvo odpotovalo na krajše priprave v Kranjsko Goro.

Dobrodošlica s strani predsednika

Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić, ki se trenutno nahaja v ZDA, je izrekel dobrodošlico novemu trenerju.

“Iskreno se veselim, da smo zaključili tudi to poglavje in da je Olimpija danes dobila novega trenerja. Čaka ga veliko dela in jaz mu želim da ga opravi uspešno. Pri tem bo imel polno podporo kluba in zagotovljene ustrezne pogoje za delo. Naloga ni lahka, pričakovanja javnosti so velika. Olimpija je državni in pokalni prvak, a za trenerja, ki je že vodil velik klub in ima izkušnje, kot jih ima Zoran Barišić, je to pravi izziv,” je dejal predsednik, ki ni pozabil na trenerja, ki je v zadnjih desetih dneh prebudil člansko moštvo.

“Rad bi se še enkrat zahvalil našemu Safetu Hadžiću, ki je v minulih dneh priskočil na pomoč pri vodenju moštva na teh za nas zelo pomembnih tekmah. Zame in za NK Olimpija je zelo pomembno da imamo v klubu kakovostnega trenerja, to nam zagotavlja dolgoročno stabilnost,” še dodaja predsednik.

#verjamemvzmaje