Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Tekma ni določena.
Zadnje novice
Lestvica
1. Mura 36 63
2. Maribor 36 63
3. Olimpija 36 59
4. Domžale 36 55
5. Bravo 36 45
6. CB24 Tabor Sežana 36 44
7. Celje 36 43
8. Aluminij 36 43
9. Koper 36 42
10. Gorica 36 29

Čast je igrati za reprezentanco

16.03.2021
Odziv predsednika NK Olimpija Ljubljana na seznam igralcev mlade reprezentance
Seznam vpoklicanih članov mlade reprezentance me je dodobra presenetil in razočaral, tako kot marsikoga, ki mu je nogomet pri srcu.  V oči me je zbodel izostanek nekaterih mladih, ambicioznih in kvalitetnih imen, ki bi po vsaki logiki ter po mnenju mnogih morala biti na tem seznamu.

Včeraj in danes sem prejel številne pozive staršev in ljubiteljev nogometa, ki so enako presenečeni ter razočarani nad izborom in me sprašujejo, kako to, da med vpoklicanimi reprezentanti U21 ni kvalitetnega mladega bočnega branilca Michaela Pavlovića in zakaj med vratnicama ne bo Žige Freliha, ki je med najboljšimi mladimi vratarji v Evropi, namesto tega pa bo kot tretji vratar sedel na klopi članske reprezentance. Lahko bi naštel še kakšno ime, pa ne samo iz Olimpijinih vrst, a verjamem, da sta ta dva primera dovolj zgovorna. Kako naj odgovorim na ta vprašanja in njihovo začudenje, če sem enako presenečen in začuden.

Za mlade nogometaše je zagotovo ena največjih časti in spodbud priložnost igrati za reprezentanco lastne države. To je dodatna motivacija tudi za klube, ki vlagajo v razvoj mladih kadrov, brez katerih ni prihodnosti slovenskega nogometa. Tudi za Olimpijo in zame osebno, ki sem v slovenski nogomet vložil veliko lastnega denarja, energije in entuziazma. A moja pričakovanja so vseeno skromna in temeljijo na predpostavki, da mora biti poklicana vrsta sestavljena iz najboljših nogometašev.

Te dni slišimo glasne javne očitke o tem, da pri izbiri igralcev za reprezentanco kriterij kvalitete tokrat ni bil upoštevan. Ne bom se spuščal v ozadja odločitev in ne želim iskati motivov,  ki niso povezani z nogometom. Preprosto nesprejemljivo in nemogoče se mi zdi, da za nekatere igralce ni bilo prostora v reprezentanci zaradi nekakšnih preteklih grehov ali česa podobnega. To bi bilo zelo škodljivo ravnanje tako za nogomet kot za reprezentanco. Ne vem ali kot ljubitelj nogometa pričakujem preveč, če menim, da moramo mladim nogometnim upom pošiljati samo takšna sporočila, da bodo njihovi uspehi, talenti in prizadevanja ustrezno nagrajeni. Tako v klubih kjer igrajo, kot tudi v reprezentanci.

Milan Mandarić