Prijava na e-novice
Naslednja tekma
Olimpija - Mura
Sreda, 9. 2., Stadion Stožice
KUPI VSTOPNICE
Zadnje novice
Lestvica
1. Maribor 20 39
2. Koper 20 38
3. Olimpija 18 31
4. Bravo 20 30
5. Mura 19 29
6. Domžale 19 23
7. Celje 20 22
8. Radomlje 20 19
9. CB24 Tabor Sežana 20 19
10. Aluminij 20 19

Zgodba o Zmajčku

21.03.2021
Nepogrešljiv člen ekipe Olimpije
Zmajček ima pravo zeleno srce. Je na vsakem treningu zeleno-belih, poprime za vsako delo, vselej navija za Zmaje in po svojih najboljših močeh pomaga taboru Olimpije. Kljub temu, da je v težkih korona časih ostal brez svoje pomembne zadolžitve – biti maskota Olimpije, Zmajček – še vedno na vsakem treningu in tekmi skrbi, da tehnično osebje kluba dobi pomoč, ki jo potrebuje.


Zvesti pomočnik in nepogrešljiv del zeleno-belega tabora je Jože Vidrgar. Joc, kot mu pravijo Zmaji, je goreč navijač Olimpije s posebnimi potrebami. Nekatere stvari razume na drugačen način kot večina ljudi in obstajajo področja, na katerih potrebuje pomoč, vendar lahko vse to nadomesti z ogromnim zelenim srcem. Olimpija je velik del njegovega življenja in bi naredil vse, kar je v njegovi moči, samo da bi bili Zmaji boljši, bolj zadovoljni, srečnejši.  Zmajček Joc pride na trening veliko pred igralci. Skupaj z ekonomom najprej poskrbi, da imajo nogometaši vse, kar potrebujejo za treniranje. Sledi priprava napitkov, ki jih Zmaji pijejo med treningom, potem pa v kombi odnese še vse težke stvari, ki jih je potrebno prepeljati na igrišče. Tik pred treningom ekonomu pomaga na papirnate kozarčke napisati številke nogometašev, da vsak točno ve, katera pijača je njegova. Joc poskrbi tudi, da kozarčki nikoli niso prazni in jih vselej hitro napolni. Ko začnejo po zraku leteti žoge jih predano spremlja in če kakšna poleti predaleč, hitro steče za njo ter jo pošlje nazaj na igrišče. Ob zaključku treninga pomaga pri spravljanju rekvizitov in se skupaj z ekonomom prepriča, da nič ni ostalo na igrišču. Čeprav med prvimi pride na trening, je med zadnjimi, ki ga zapusti. Velike količine opreme pomaga prenesti iz slačilnice v ekonomat, potem pa še odnese smeti in njegovo delo je zaključeno. Vendar to so le redne zadolžitve. Joc je vedno pripravljen pomagati, zato se velikokrat zgodi, da opravi številne 'manjše' naloge, ki pa so lahko v določenem trenutku zelo pomembne.Zaradi njegove marljivosti, dobrosrčnosti in ljubezni do Olimpije ga imajo radi vsi, ki so neposredno vpleteni v klub, še posebno pa igralci, trenerji in osebje, ki je vsak dan prisotno na treningih. Med slednje spada tudi tehnični vodja ekipe, Domen Japelj, ki o Jocu govori z izbranimi besedami: »Jože je z nami že veliko časa. Zelo lepo je imeti v kolektivu človeka, ki je tako predan Olimpiji in je tukaj s srcem ter mu nikoli ni težko poprijeti za delo. Karkoli se mu naroči, vedno z veseljem naredi. Pomaga ekonomu, fizioterapevtom, pripravi napitke, očisti stvari, odnese rekvizite in še veliko drugih nalog opravi. Tudi igralci ga imajo zelo radi in so veseli, da je tukaj. Jocu je v veliko veselje, da je lahko z nami in da je del te zgodbe. Sprejeli smo ga za svojega in smo veseli, da ga imamo.«

Za konec naj z zadovoljstvom povemo še, da bo Jože v prihodnje preko Varstveno delovnega centra svoje delo v celoti opravljal pri Olimpiji. Tako je zgodba o Zmajčku postala še lepša.  

#verjamemvzmaje